Preambul

Acest sait este administrat și operat de către FORUM INDUSTRY S.R.L., societate cu capital integrat privat românesc și care activează pe piața din România încă din 2003, în calitate de producător și distribuitor al produselor PROlift®.

Magazinul ridicare.ro se adresează doar și exclusiv persoanelor juridice, identificate prin cod unic de înregistrare și care desfășoară o activitate economică, indiferent de forma de organizare a acestora precum și de obiectul de activitate respectiv cod CAEN principal. Fiind produse profesionale și supuse unei legislații specifice, nu vindem către persoanele fizice, așa cum sunt definite de OUG 34/2014.
Societatea noastră deține numeroase certificări colective, de produs și de personal. O pagină cu aceste certificări găsiți aici.

Produse și Coș

Cumpărarea din magazinul online ridicare.ro se realizează asemănător cu experiența altor magazine online existente, având la bază principiul coșului de cumpărături.
Saitul este organizat în categorii funcționale de produse (de exemplu lanțuri), după caz subcategorii (de exemplu lanțuri calibrate) precum și produse ce fac parte din aceste subcategorii și categorii (de exemplu lanț calibrat pentru palan manual).

Exista următoarele tipuri de produse:
– produse simple, care se comanda așa cum sunt prezentate; de regulă, acestea sunt produse fără variații dimensionale și / sau sarcină de lucru;
– produse grupate, produse din aceeași subcategorie și cu aceeași funcțiune, dar cu variații dimensionale și de sarcină maximă de lucru (de ex. un anumit model de cârlig – fiecare variantă se poate comanda separat, chiar dacă funcțional sunt variante dimensionale ale aceluiași model de cârlig și au aceeași funcțiune); produsele grupate sunt marea majoritate a produselor existente pe saitul ridicare.ro; în pagina unui produs grupat, se pot comanda concomitent mai multe variante respectiv cantități diferite, funcție de nevoi (de exemplu din aceeași pagină de produs puteți comanda 3 cârlige cu sarcina maximă de 1,5 tone și 2 cârlige cu sarcina maximă de 5 tone);
– produse compuse / configurabile, care se formează dinamic pe baza mai multor componente interdependente (de exemplu, se alege un palan, apoi lanțul de sarcina, apoi lanțul de manevră iar toate acestea, alese împreună, formează un palan manual cu lanț configurat pentru o anumită sarcină de lucru și pentru o anumită înățime de ridicare respectiv de manevră); produsele compuse sunt acele tipuri de produse care se formează dinamic potrivit aplicației specifice pe care o aveți și sunt formate din mai multe componente.

Ai posibilitatea alegerii de cantități după nevoi. Oricând poți verifica coșul de cumpărături prin apăsarea icoanei coș. Poți elimina oricând din coș produse sau modifica cantitatea acestora. Produsele se pot găsi foarte ușor, după denumire, cuvinte cheie sau cod, folosind funcția de căutare precum și diversele opțiuni de filtrare existente.

Te rugăm să analizezi cu atenție produsele de care ai nevoie, să verifici documentațiile / specificațiile tehnice / cartea tehnică a echipamentului deținut, acolo unde există. Verifică tabelele de dimensiuni, desenele de gabarit precum și sarcinile maxime de lucru și alege produsul corespunzător compatibil cu nevoia existentă. Dacă ai îndoieli sau neclarităti, îți stăm la dispoziție (de exemplu confirmarea unei anumite dimensiuni, produsele având o anumită toleranță dimensională, permisă de standardul de fabricație).

Adresă email

Posesorii unor adrese email gratuite ca @yahoo.com sau @gmail.com sunt rugați să verifice și folderul SPAM pentru existența comenzii, facturii proforma sau documentelor post-livrare (factură, documente calitate). Adresele de pe care trimitem corespondența sunt de tipul @prolift.ro

Rezervare Produse

Stocurile noastre sunt suficiente, insă, există situația ca un anumit produs să fie ieșit din stoc sau pentru care timpul de producție să fie de câteva zile. De aceea, odată trimisă / primită comanda, noi o vom verifica întotdeauna și o vom confirma printr-o Factură Proformă, care conține toate produsele care se pot livra, cu prețuri în lei și TVA, trimisă prin email, ocazie cu care se va face și rezervarea acestora. Dacă este cazul, vom cere și furniza în prealabil informații suplimentare.

Prețurile produselor din acest magazin sunt exprimate în Lei și nu conțin TVA 19%. Coșul de cumpărături va afișa diferențiat valoarea produselor, cheltuielile de transport (dacă este cazul), TVA respectiv valoarea totală, în Lei. Valoarea de plată în lei este cea regăsită în Factura Proformă trimisă de noi pe adresa email de contact folosită la comandă și este calculată în funcție de stocul existent (produsele disponibile).

Pentru rapiditatea procesării comenzii și pregătirii de livrare, te rugăm să ne trimiți pe email OP electronic generat și semnat electronic (digital) de banca ta, aferent facturii proforme; în caz contrar, vom aștepta confirmarea transferului bancar (de regulă în aceeași zi bancară sau în ziua bancară următoare). Ordinul de plată se va face întotdeauna numai pe baza Facturii Proforme emisă de noi, după confirmarea stocurilor și verificarea comenzii! Te rugăm să nu plătești în avans comenzi generate și neverificate.

Rezervarea stocului de produse aferente Facturii Proforme se face doar pentru 2 zile bancare (ziua proformei și ziua bancară imediat următoare). Dacă nu reușești să plătești în aceeași zi factura proformă și nici în următoarea zi bancară, te rugăm să ne contactezi pentru reconfirmarea stocului.

Prețurile produselor aferente Facturii Proforme sunt valabile și garantate 7 zile calendaristice (prima zi este data ce apare pe factura proformă). Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile din factura proformă după această perioadă, în cazul în care nu a fost achitată. Dacă te afli într-o astfel de situație, ia legătura cu noi înainte de efectuarea plății pentru reconfirmarea facturii proforme!

Alte produse din domeniul ridicare, manipulare și ancorare

Dacă dorești achiziționarea unor alte produse, care nu se află prezentate în magazin sau care există, dar caracteristicile acestora nu sunt potrivite aplicației și nevoilor, te rugăm să trimiți un mesaj email cu o Cerere de Ofertă la adresa [email protected], care să cuprindă un numele, număr de telefon pentru contact, datele de identificare ale persoanei juridice pe care o reprezinți (cel puțin denumire, cod fiscal, localitate) precum și cât mai multe detalii despre produsul dorit. Dacă consideri de cuviință, poți atașa și schițe / specificații / fotografii / filmulețe / pagini Internet. Vom încerca găsirea produsului sau soluției potrivite și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil cu o cotație și / sau un termen de livrare.

Produse atipice și particularizate

Firma noastră execută și produse la comandă, pornind de la verificarea condițiilor și nevoilor existente, proiectare și continuând cu execuția, livrarea și eventual montajul. De obicei, aceste produse sunt din gama instalațiilor de ridicare complexe (grinzi și rânduri de ridicare, poduri rulante și diferite macarale – echipate cu sisteme de ridicare manuale și/sau acționate electric). Îți recomandam aceasta pagină pentru o idee despre produsele care pot fi realizate. Aceste produse vor fi ofertate și cotate în funcție de aplicația și necesitățile tale și sunt considerate unicat.

Plata produselor

Pentru plata produselor livrate prin curier sau transport asigurat de client (curier rapid, mijloc de transport propriu, etc.), există o singură posibilitate implementată și anume transfer bancar (ordin de plată) pe bază de Factură Proformă în lei, înseriată și datată. Realizează plata în contul bancar al firmei noastre și pentru urgentarea livrării trimite-ne o copie a OP semnat electronic de bancă sau OP completat olograf și semnat de către banca ta.
În cazul în care ridici personal produsele de la sediul nostru, poți achita în numerar sau la POS cu un card bancar, comenzi cu valoare de maxim 5.000 lei.

Prețuri și condiții speciale

Poți beneficia de prețuri speciale sau alte avantaje comerciale pentru cantități mai mari comandate dintr-un produs sau valori totale de comandă! Totodată, se pot acorda punctual și în anumite condiții, facilități comerciale mai favorabile, în urma unei analize realizată de către conducerea comercială a firmei noastre.

Livrarea produselor

În ceea ce privește livrarea produselor, magazinul nostru prezintă greutățile nete pentru produsele comercializate și un total (greutate netă) pentru coșul de cumpărături. La aceasta greutate netă se adaugă și ambalajul care reprezintă maxim 10% din greutatea netă.

Ambalajele și metode ambalaje folosite: lemn (exemplu tamburi, paleți, box-paleți, cutii), cutii carton ondulat, ambalaj polietilena și polipropilenă (pungulițe, folie), vrac. Ambalajele folosite nu sunt periculoase și se pot recicla.

Sunt disponibile trei variante privind transportul produselor:

  • ridicare personală de către client / reprezentantul clientului – de la sediul depozitului nostru din Constanța; în acest caz vom stabili în prealabil un interval orar pentru ridicarea produselor și liberul de ridicare și îl vom transmite către tine.
  • transport asigurat de client – în acest caz, tu îți organizezi transportul produselor, printr-o firma de curierat agreată de tine sau un alt transportator ales; vom stabili în prealabil un interval orar pentru ridicarea produselor și liberul de ridicare. Clientul este responsabil pentru plata cheltuielilor de transport aferente.
  • transport prin curierat rapid, asigurat de firma noastră; noi ne vom ocupa de contactarea curierului pentru livrarea produselor pâna la adresa de livrare din comandă. Coșul de cumpărături va include și cheltuielile de transport.

Important: costurile de transport sunt calculate pentru localitățile cuprinse în reteaua de livrare fără taxe suplimentare a celor mai importante firme de curierat rapid. În cazul în care adresa ta de livrare nu se găsește în rețeaua respectivă, vor fi costuri suplimentare și te vom informa în prealabil, pentru a găsi o modalitate de expediție cât mai convenabila (de exemplu livrarea la un depozit al curierului cât mai apropiat de tine, livrarea la o adresă din zona principală etc.).

Pentru produsele din stoc (simple și grupate), timpul de procesare al comenzii este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea plății, ceea ce înseamnă că este posibila coletarea și livrarea produselor în aceeași zi lucrătoare, tu urmând a primi produsele, de regulă, în ziua lucrătoare următoare.

Pentru comenzile care presupun fabricație sau operații de pregătire (echipare cu lanț sau cablu, debitare lanț sau cablu, realizarea de sisteme de cablu / lanț, realizare de alte produse atipice din materiale textile, etc.) timpul de procesare poate depăși standardul de 1-3 zile lucrătoare, în funcție de programul de comenzi existent în lucru.

Important: procesarea comenzilor în vederea livrării se realizează odată cu confirmarea plății.

Pentru livrări prin curier rapid, ia în considerare 1-3 zile lucrătoare ca timp de transport, timp care depinde exclusiv de firma de curierat precum și de condiții deosebite (starea drumurilor, sărbători legale, alte evenimente ce pot perturba serviciile de transport, etc.). Dacă accepți livrări Sâmbăta sau ai posibilitatea ridicării coletelor din depozitul curierului, te rugăm să specifici în câmpul “alte informații despre comandă“.

Calitate, garanții și alte documente

Majoritatea covărșitoare a produselor PROlift® intră sub incidența Directivei Masini (2006/42/CE) și sunt însotite de catre Declaratie de Conformitate CE emisa de firma noastră în limba român și engleză, în conformitate cu cerințele Directivei. Corespunzător Directivei Mașini, acest document face referire la unul sau mai multe standarde naționale sau internaționale armonizate aplicabile, cele mai multe din seria (SR) EN ISO, mai rar standarde americane din seria ASTM / ASME sau standarde de producător.

Deoarece ridicarea sarcinilor este un domeniu reglementat suplimentar și prin prescripțiile naționale I.S.C.I.R., te rugăm să aveți în vedere cerințele și obligațiile pe care le ai în calitate de utilizator al echipamentelor de ridicare și să respecți prescripțiile tehnice PT R 1-2010 si PT R 3-2010, acolo unde se aplică. După caz, vei avea nevoie de serviciile unui Operator RSVTI.

Totodată, produsele sunt însoțite de un Certificat de Garanție, garanția comercială acordată de noi fiind de 12 luni de la data cumpărării.
Acolo unde se aplică, produsele sunt însoțite de instrucțiuni de utilizare sau manuale de utilizare, în limba română și eventual în limba engleză. Aceste documente se pot transmite și exclusiv în format electronic.

Având in vedere caracterul deosebit al produselor de ridicare, te rugăm să păstrezi cu grijă toate aceste documente pe toata durata exploatării produselor, să le încredințezi Responsabilului SSM existent și să respecți cel puțin cele mai importante trei cerințe de siguranță privind ridicarea sarcinilor:


1. Nu depăși niciodata sarcina maximă de lucru (W.L.L. / S.W.L.) sau pentru cabluri M.B.L.
2. Este interzisă staționarea sub sarcină, în timpul exploatării.
3. Verifică întotdeauna, înaintea exploatării, toate elementele folosite în echipamentul de ridicare.

Aceste trei cerințe sunt minimale și vor trebui completate cu reguli proprii privind sănătatea și securitatea în muncă!

Îți stăm la dispoziție cu informații suplimentare, sfaturi, răspunsuri la nelămuriri, expertiză și know-how.

Limita de responsabilitate

Societatea Comercială Forum Industry S.R.L. nu este răspunzătoare pentru utilizarea necorespunzătoare, incorectă, greșită sau prin încălcarea legilor în vigoare – a produselor comercializate prin acest magazin. Răspunderea privind siguranța folosirii (exploatării) aparține exclusiv utilizatorului.

Deși informațiile de ordin tehnic sunt verificate permanent, pot exista mici diferențe ale dimensiunilor de gabarit și greutăților de produs prezentate în tabele, ca urmare a unor erori materiale sau ca urmare a toleranțelor (abaterilor) permise de standardul de execuție. Imaginile sunt cu titlu de prezentare. Produsele reale pot avea un aspect ușor diferit (culoare vopsea, informații pe etichete sau poansonate, aspect în detaliu, etc.). Pentru informații specifice sau alte detalii, te rugăm să ne contactezi.

Contact

Date de identificare operator:

Forum Industry (utilizator marca PROlift® și operator magazin ridicare.ro):
Cod Unic Identificare: RO15757939
Registrul Comerțului: J26/2001/2003

Notă: Pentru instituțiile bugetare, punem la dispoziție cont în Trezorerie precum și posibilitatea achiziției prin sistemul electronic de achiziții publice SICAP.

Punct lucru: Constanta, Bd. Aurel Vlaicu 125
Telefoane: 0341.447.787 / 0751.151.228 / 0748.229.613
Program: Luni – Vineri 8-17 (pauză 12.30 – 13.00)

Web: www.PROlift.ro | www.prolift-lifting.com
Email: [email protected]